Breakfast in bed ♔


Dearest friends,
one of my guilty pleasures is having breakfast in bed, well not just breakfast but any food at all, specially breakfast, a good one though :)
And today was the day...




Smoothie
- 1 banana
- handful of strawberries
- handful of organic porridge oats
- 1 Greek yogurt




Toasts
- 2 slices of brown bread
- honey to taste






Why Greek yogurt instead of plain yogurt? 
Protein. Very high, which helps promote fullness. A typical 6-ounce serving contains 15 to 20 grams, the amount in 2 to 3 ounces of lean meat. 
Carbohydrates. Greek yogurt is a smart choice for low-carb dieters. It contains half the carbs of a regular kind. Plus, the straining process removes some of the milk sugar and lactose, making Greek yogurt less likely to upset the lactose-intolerant. However, if you want to maintain a low-carb diet don't add sugar as you'd be adding carbohydrates straight away! A good substitute? Stevia (try to stay away from artificial sweeteners, e.g. saccharin). Because of this, the Mediterranean yogurt is easy to digest.
Fat. Greek yogurt it is high in fat but it is great for breakfast since it is the most important meal in your day.
Sodium. Salt is a big red flag! But we are lucky because it contains less sodium by up to 50 percent compared to regular yogurt.
Texture. Greek yogurt has a smooth, rich and thick consistency. One of the reasons why Mediterranean yogurt is so popular its because of the satisfaction you get after eating something creamy and smooth.
Versatility. Again, because when whey is removed, so is water and due to its thick texture and rich taste, Greek yogurt can be used for many dishes including savory and sweet.
Calcium. Calcium helps your body to support bone and teeth strength and it is specially important for children in the process of growing up. In 6oz. of nonfat Greek yogurt, you get 20 percent of the daily value for calcium based on a 2,000-calorie diet. Calcium also provides support to muscle contraction and nervous system function.
Probiotics. Greek yogurt contains probiotics, which are live, healthy bacteria. Consuming probiotics can help a healthy digestive tract and immune system.




So... after reading this, would you consider switching to Greek yogurt?
Please, comment in the comment section below :)


Have a lovely day and as for my next breakfast, I'll see you in about 9 hours ;) 



 

Uno de mis pequeños placeres es desayunar en la cama, de hecho no solo desayunar pero comer en general, pero especialmente desayunar. Y hoy era el día...


Smoothie 
- 1 plátano
- 1 puñado de fresas
- 1 puñado de cereales orgánicos
1 yogurt griego


Tostadas
- 2 tostadas de pan integral
- miel al gusto

¿Por qué yogur griego en vez de normal?
Proteína. Tiene mucha proteína, que ayudar a que te sientas lleno y satisfecho. Un yogur de unos 160 gramos contiene entre 15 y 20 gramos de proteína, lo que equivale a 70 gramos de carne roja.
Hidratos de carbono. Yogur griego es una buena elección si quieres seguir una dieta baja en calorías. Contiene la mitad de calorías que un yogur normal. A demás, el proceso de adición de la nata hace que parte de los azúcares de la leche y lactosa sean eliminados, convirtiendo el yogur griego en una mejor opción para la gente que no tolera la lactosa. En el caso de que estés siguiendo una dieta baja en calorías lo mejor sería no añadir azúcar! ¿algún substituto? stevia (intenta no utilizar edulcorantes artificiales como la sacarina). Por esta razón el yogur griego es fácil de digerir.
Grasas. El yogur griego es alto en grasas pero si hay una comida en la que debemos consumir grasa, esa es el desayuno.
Sodio. La sal es una señal de alerta pero estamos de suerte porque el yogur griego contiene hasta un 50 por ciento menos de sodio que uno normal. 
Textura. El yogur griego tiene una suave, cremosa y densa textura. Una de las razones por las que un yogur mediterráneo nos satisface es por su cremosidad. 
Versatilidad. El toque ácido del yogur hace que no sólo sea parte de un buen desayuno, también se puede utilizar en salsas. 
Calcio. El calcio ayuda a nuestro cuerpo a mantener fuertes los huesos y dientes y es particularmente importante durante los años de crecimiento. En un yogur de aproximadamente 160 gramos contiene el 20 por ciento de la cantidad diaria recomendada basada en una dieta de 2000 calorías. El calcio también ayuda en la contracción de los músculos y el sistema nervioso. 
Probióticos. El yogur griego es un alimento probiótico esto significa que contiene bacteria viva que es buena para la salud. Consumir alimentos probióticos ayuda al sistema inmunitario (a tus defensas) y contribuye a una buena digestión. 

Después de leer mi post ¿qué piensas sobre el yogur griego?
Por favor, deja tus opiniones en la sección de comentarios :)


María 


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